Mobil: +36 20 9545 848    Tel./Fax: +36 96 432 500   E-mail:
  Nyitóoldalra  
Meggyőződésünk, hogy minden munka egyedi, nem ismétlődő. Megrendelőinknek egyedi igényei, elképzelései lehetnek saját védelmi rendszerükről és mindenhol mások a helyi adottságok is. A "mennyibe kerül egy riasztórendszer?" kérdés ugyanolyan értelmetlen, mintha azt kérdeznénk az autókereskedésben: mennyibe kerül egy autó? Erre csak hasonlóan "értelmesen" lehet válaszolni: Az attól függ, MILYEN?
Kezelőegység

Nem szeretünk ezért látatlanban, általánosságban árajánlatot adni. Ha komoly az elhatározás, a helyszínen egyeztetjük az igényeket és a lehetőségeket, ezután már tudunk tételes árajánlatot adni - meggyőződésünk, hogy ez csak így korrekt mindkét fél számára. Örvendetes, hogy egyre több ügyfelünk időben gondolkodva már az épület tervezésének idején megkeres bennünket. Biztonsági, esztétikai és - nem utolsó sorban - gazdaságossági szempontból is ez a legjobb megoldás: a villanyszereléssel egyidejűleg a riasztó- (kamera, telefon, stb.) rendszer csövei is bekerülhetnek a falakba.

Mindenkinek azt tanácsoljuk, ha építkezni készül: biztonságtechnikai szakemberrel terveztesse meg (de semmiképpen sem a villanyszerelővel!) a riasztórendszer csövezését, és az készüljön is el. Az így felmerülő néhány ezer forintos többletköltség bőven megtérül később.

A fenti okfejtés (és jobb meggyőződésünk) ellenére, ahogy ékes magyarsággal mondani szokták: "miheztartás végett" álljon itt egy konkrét példa árakkal együtt. A példa egy teljesen átlagos, társasházi 2 szobás lakás alap szintű elektronikus védelmét mutatja be. A lépcsőházból nyíló bejárati ajtót nyitásérzékelővel, az előszobát és a két szobát pedig passzív infra mozgásérzékelőkkel védjük. A riasztórendszer tartozéka még az előszobában, a bejárati ajtó mellett található kezelőegység, egy beltéri sziréna és a riasztóközpont. (Az utóbbi a rajzon nincs feltüntetve, mert elhelyezése nagymértékben függ a helyi adottságoktól.)

példa lakás

Távfelügyeleti központ

A feltüntetetthez hasonló rendszer bekerülési költsége a mai árakon kb. 85 ezer forint (+ ÁFA). (Az ár azonban nagyban függ a helyszíni vezetékezési lehetőségektől!)
A riasztóközpont természetesen rendelkezik digitális kommunikátorral, tehát alkalmas felügyeleti állomásra történő jelzés küldésére is. Helyszínre vonulással a havidíj nagyjából 4.000,-Ft + ÁFA / hó. A riasztó a diszpécserközpontba általában GPRS/GSM modul, vagy rádiós átjelzés segítségével küldi el a jelzéseit.

Ha a távfelügyeleti központ szolgáltatása helyett (vagy esetleg amellett) azt szeretné, hogy riasztóközpontja - mobiltelefonja segítségével - élőszóban és/vagy SMS-ben, közvetlenül is tájékoztassa Önt a bekövetkezett riasztási, hiba és egyéb eseményekről, akkor GSM alapú távjelző készüléket ajánlunk Önnek.

Reméljük, hogy a fenti adatokkal sikerült valamelyest informálnunk Önt. Ha konkrét árajánlatot szeretne kapni,
készséggel állunk rendelkezésére telefonon, e-mailben vagy postai levél útján is!